Вчені розповіли, як виростити в людині добро

4,3 т.
Вчені розповіли, як виростити в людині добро

Американські психологи визначили, що чим вищий у людини рівень емпатії (співчуття), тим більше вона схильна допомагати постраждалим і меншою мірою карати правопорушників.

Вчені провели дослідження, в якому штучно намагалися збільшити рівень співчуття до постраждалих у одних людей і зменшити негативне ставлення до правопорушників у інших за допомогою двотижневих онлайн-тренінгів. У кожній групі до і після експерименту вимірювався і рівень емпатії до постраждалих, і вираженість негативних емоцій до правопорушників, - передає "Газета".

За підсумками, у піддослідних, що проходили тренінги по співчуттю, збільшилися показники емпатійної поведінки. Показники негативних емоцій не змінилися ні в кого - вчені вважають, що це пов'язано з невеликим часовим проміжком.

Відео дня

Читайте: Американські психологи назвали головний фактор схуднення

Імовірно, виконана робота може бути використана для розвитку емпатії у груп населення, які піклуються про потерпілих, наприклад, у фахівців у сфері охорони здоров'я.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що психологи повідомили, як потрібно правильно дарувати презенти.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки