ВООЗ: вперше в історії впав показник дитячої смертності

3,9 т.
ВООЗ: вперше в історії впав показник дитячої смертності

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що вперше за всю історію спостережень, показник щорічної смертності дітей на планеті виявився нижчим 6 млн.

Згідно з даними ВООЗ показник дитячої смертності в усьому світі у 2015 році не перевищить 5,9 млн випадків. Але в деяких країнах діти продовжують помирати, причому часто від хвороб, які можна попередити, - передає Нealth-ua.

Це на 53% менше ніж чверть століття тому в 1990 році, в якому померло 12,7 мільйона малюків. Саме у 1990 році почалася реалізація міжнародної програми Millennium Development Goal, згідно з якою до 2015 року планувалося зменшити дитячу смертність на планеті на 2/3.

Відео дня

Читайте: Медики назвали топ-7 хвороб, у яких немає симптомів

Як вказують експерти ВООЗ, на жаль, не у всіх країнах вдалося досягти показників щодо зниження дитячої смертності. У даний час кожен день на всій планеті помирають близько 16 тисяч дітей у віці молодше 5 років - причому причиною їх смерті в більшості випадків є хвороби, яких можна було запобігти за допомогою вакцинації та/або поліпшенню умов життя і харчування.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики з'ясували, чому в Україні частіше страждають від хвороб серця.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки