Лікарі виявили важке генетичне захворювання, що вбиває дітей

8,7 т.
Лікарі виявили важке генетичне захворювання, що вбиває дітей

Російські медики виявили генетичне захворювання, при якому діти доживають максимум до трьох років. Причина ранньої смерті - у незворотному порушенні обміну речовин.

"Зараз ми якраз вивчаємо на цей рахунок нову і дуже важку хворобу, при якій діти доживають максимум до трьох років через незворотне порушення обміну речовин", - розповіла лікар-генетик Надія Максимова, - пише "Вогник".

Генетичні захворювання можуть виявитися у людей з абсолютно різних, неспоріднених сімей. "У цьому випадку генетики говорять про особливий "ефект засновника". Досить давно жила людина, у якої сталася подібна мутація, вона залишила велике потомство, і дефект поширився. Щоб хвороба дала знати про себе, носій повинен зустріти іншу людину з такою ж прихованою мутацією і народити дитину", - пояснила лікар-генетик.

Відео дня

Читайте: Без паніки: медики розвіяли головний міф про грип

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікарі попередили, що дієтичні добавки вбивають серце.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки