Медики розповіли, чому фруктоза небезпечна для мозку

14,2 т.
Медики розповіли, чому фруктоза небезпечна для мозку

Медики з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі розповіли, чому фруктоза небезпечна для мозку. Підвищена концентрація плодового цукру в організмі знижує швидкість думки і реакції.

У результаті, сповільнюються процеси запам'ятовування, переробки та освоєння інформації, - повідомляє Lady Health.

Нейтралізувати руйнівний вплив фруктози на людський мозок під силу лише жирним кислотам класу омега-3. Ці антиоксиданти захищають від пошкодження синапси - "контакти", які передають нервовий імпульс від однієї клітини до іншої.

Читайте: Медики заявили, що препарат для лікування суглобів "зупинив" старіння

Відео дня

На підтвердження своєї теорії учені продемонстрували результати проведеного експерименту. Протягом 5 днів вони вчили лабораторних щурів шукати вихід із лабіринту. Гризуни повинні були орієнтуватися по візуальним міткам.

Після того, як тренування завершилися, тварин розділили на дві групи, кожна з яких отримувала звичайний корм, але замість води щурів поїли розведеним кукурудзяним сиропом (він активно використовується в харчовій промисловості як підсолоджувач та консервант). Різниця між двома групами гризунів полягала лише в тому, що одним давали жирні кислоти омега-3, а інші обходилися без цієї добавки.

Читайте: Медики розповіли, як секс "виводить" із нирок камені

Через шість тижнів такого "солодкого" життя тварин знову випустили у лабіринт. Їхня поведінка в "пастці" підтвердила припущення вчених. Щури, які не отримували антиоксиданти, неначе забули, де знаходиться вихід і як до нього можна дістатися. Вони довго блукали по лабіринту, в той час як тварини, яким давали жирні кислоти омега-3, добре орієнтувалися в знайомому просторі. Вони перебували у чудовій "розумовій формі": їхні міжнейронні з'єднання в мозку, на відміну від побратимів, що "стали дурнішими", не ослабли.

Крім того, американські вчені помітили, що пацюки, які не отримували жирні кислоти омега-3, виявилися резистентними (стійкими) до інсуліну. Клітини їхнього організму поступово переставали сприймати цей гормон. Дослідники припускають, що це навряд чи приведе до розвитку діабету, однак здатність клітин утворювати нові синапси і підтримувати старі помітно погіршиться.

Читайте: Медики розкрили головну причину виникнення раку

Як повідомляв "Обозреватель", медики розповіли, як схуднути уві сні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки