Втрати і надбання: вчені дізналися всю правду про еволюцію ДНК людини

5,2 т.
Втрати і надбання: вчені дізналися всю правду про еволюцію ДНК людини

У недавніх предків людини було набагато більше ДНК. За два мільйони років, що минули після виходу з Африки, люди втратили близько 27,96 мільйона унікальних пар основ ДНК.

З'ясувалося, що ще 13 млн років тому після відділення від мавп, але ще до міграції з Африки предки Homo sapiens втратили близько 15,8 мільйона основ ДНК. У міру подальшого розселення по континентах люди втратили ще 12,6 мільйона, пише Лента.ру.

Зараз у ДНК людини приблизно три мільярди спарених основ. Вчені також виявили, що деякі групи людей отримали нову ДНК. Тим не менше, дослідники підозрюють, що цей процес відіграє свою роль в еволюції.

Відео дня

Читайте: ДНК-тест розкрив секрет смаженого "щура" з фастфуда

Як повідомляв "Обозреватель", британці будуть "редагувати" ДНК дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки