Вчені розповіли, чому в спеку не можна носити світлий одяг

58,9 т.
Вчені розповіли, чому в спеку не можна носити світлий одяг

Світлиц одяг у спеку може стати провокатором раку шкіри. Про це заявили іспанські вчені.

Як виявилося, загальноприйнята думка про те, що влітку краще носити білі вбрання, є дуже небезпечною.

Експерти з Каталонського університету попереджають, що ультрафіолетові промені безперешкодно проникають крізь світлий одяг - від нього краще у літку відмовитися, особливо від білих і жовтих кольорів. Найефективнішими в захисті шкіри від шкідливого впливу виявилися червоні і темно-сині відтінки.

Відео дня

До таких висновків іспанці прийшли після серії експериментів. Вони фарбували відрізи бавовняної тканини в різні кольори, а потім перевіряли її здатність поглинати ультрафіолет. Тому, якщо ви хочете захистити свій організм від таких серйозних наслідків, як рак шкіри, то слід вибирати наряди темних відтінків, повідомляє Медікфорум.

Читайте: Вчені знайшли ефективний метод лікування раку

Тим же, хто не хоче відмовляти собі в колірній різноманітності гардеробу, або терпіти незручності при носінні щільних темних тканин, варто звернути увагу на спеціальний одяг із захистом від ультрафіолету. Такі речі з'явилися в магазинах порівняно недавно, але вже стали особливо популярні серед спортсменів і любителів відпочинку на природі.

Читайте: Вчені назвали небезпечні фрукти, які можуть викликати рак

Дослідники також нагадали, що влітку потрібно обов'язково носити головні убори, користуватися захисними кремами, вибирати максимально закриті купальники і віддавати перевагу лляним і бавовняним матеріалам, щоб не перегріватися. І не варто забувати, що ультрафіолет має велику проникаючу здатність - шкідливі промені впливають на людину навіть у хмарну погоду, тому дотримуватися всіх перерахованих вище рекомендацій слід і в тіні.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше вчені заявили, що 4 чашки кави в день не дадуть померти від раку шкіри.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки