Вчені розвіяли міф про користь тренувань для схуднення

7,1 т.
Вчені розвіяли міф про користь тренувань для схуднення

Американські вчені визначили, що постійні фізичні навантаження і спортивні тренування адаптують організм до підвищених навантажень і він перестає ефективніше втрачати вагу.

"Це не привід не займатися зовсім. Але це може бути причиною того, що далеко не всі люди, які вдаються до спорту заради зниження ваги, домагаються потрібного ефекту", - зазначив вивчаючий фізіологію спорту британський дослідник Девід Стенс, - пише Naked Science.

На думку вчених, організм може адаптуватися до підвищених навантажень і знаходити більш ефективні шляхи витрачання енергії. По-перше, людина, що займається спортом надто активно, починає робити менше "зайвих" рухів у звичайних обставинах і в цілому веде себе більш ліниво і повільно. По-друге, тіло мінімізує енергетичні витрати на інші процеси, включаючи роботу імунної системи і травлення.

Відео дня

Читайте: Дієтологи назвали смачні продукти, що допомагають втрачати вагу

Все це може виявитися досить неприємною новиною для ентузіастів спорту. "Така адаптація не змінює число калорій, які ви витрачаєте на біг, - підкреслюють автори, - вона скорочує число калорій, які ви витрачаєте на щось інше". І це інше далеко не завжди виявляється таким вже марним - недарма існують вказівки на те, що професійні атлети нерідко страждають від зниження імунних функцій і стійкості до безлічі звичайних хвороб.

Як повідомляв "Обозреватель", медики визначили, що вживання продуктів, багатих на клітковину, знижує ризик виникнення раку грудей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки