Вчені з'ясували, чим корисні для травлення вино і кава
Група вчених із Голландії з'ясувала, що такі напої, як кава чи вино, сприяють тому, що "корисні" бактерії затримуються у травному тракті.
Як повідомляє RT, було проведено дослідження ДНК, у результаті якого фахівці дійшли висновку, що вживання цих напоїв позитивно впливає на травлення, тоді як незбиране молоко або висококалорійні дієти - негативно.
"Всього ми знайшли 60 дієтичних факторів, які впливають на різноманітність бактерій. Що вони означають, поки ще точно сказати не можна", - розповіла Олександра Жернакова з університету Гронінгена в Нідерландах.
Читайте: Розчинна кава проти меленої: 6 маловідомих фактів про ці напої
Також вона зазначила, що є помітна кореляція між наявністю різноманітних бактерій і здоров'ям людини: чим більше перших, тим краще для здоров'я.
Як повідомляв "Обозреватель", американські вчені з'ясували, що вживання кави може захистити печінку від періодичних алкогольних навантажень.