Лікарі попередили, що дієтичні добавки вбивають серце

6,4 т.
Лікарі попередили, що дієтичні добавки вбивають серце

Американські вчені з Центру контролю і запобігання захворювань визначили, що біодобавки для схуднення і тонізуючі засоби небезпечні для здоров'я людини.

Дослідження показали, що порушення здоров'я, викликані прийомом популярних біодобавок, змушують людей звертатися за медичною допомогою приблизно 23 тисячі разів на рік. Майже у 2 тисяч людей проблеми виявляються настільки серйозними, що їм потрібна госпіталізація, - передає "Медпортал".

Вчені пояснили, що серед тих, хто звернувся, були люди різного віку, проте найчастіше від наслідків уживання біодобавок страждали молоді люди у віці від 20 до 34 років. Саме вони найчастіше страждають від зайвої ваги і різними засобами намагаються її знизити. Також молоді люди частіше представників інших вікових груп вживали тонізуючі та енергетичні препарати, що містять кофеїн. Надмірне вживання таких засобів викликало пришвидшене серцебиття і біль у грудях.

Відео дня

Читайте: Вчені мають намір пересадити людині нирки свині

Діти молодше 5 років частіше страждали від передозування мультивітамінів, а у літніх людей виникали проблеми при ковтанні таблеток. Проблеми з серцем у дорослих нерідко були викликані вживанням засобів для підвищення статевої активності і спортивних добавок.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найкорисніший алкогольний напій для діабетиків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки