На шляху до безсмертя: знайдено ген, що збільшує термін життя на 60%

10,3 т.
На шляху до безсмертя: знайдено ген, що збільшує термін життя на 60%

Учені в ході експерименту на дріжджах визначили, що "вимкнення" гена під назвою LOS1 подовжувало їм життя приблизно на 60%.

Так дослідники провели експерименти на дріжджах Saccharomyces cerevisiae, в ході яких з ДНК дріжджів видалялися різні гени - всього дослідники отримали 4 698 варіантів дріжджів зі зміненим генетичним кодом, передає Газета.

Метою дослідів було визначити, чи зможе "вимкнення" якого-небудь гена продовжити життя дріжджів. Варто зазначити, що вивчалася в цьому випадку реплікативна тривалість життя - не період часу, протягом якого живе весь організм, а кількість дочірніх клітин, які відтворить материнська клітина, перш ніж перестане ділитися.

Відео дня

Читайте: Вчені встановили, що мозок спить, навіть коли людина не спить

У ході роботи дослідникам вдалося виділити 238 генів, зміни яких впливали на тривалість життя дріжджів. Ген під назвою LOS1 і зовсім збільшував кількість поділу материнської клітини на 60%. Автори статті стверджують, що результати їх експериментів схожі з даними, отриманими за допомогою схожих дослідів на хробаках, і не виключають, що вони можуть виявитися корисними при вивченні впливу генетичних факторів на тривалість життя ссавців.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що лікарі відкрили важке генетичне захворювання, що вбиває дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки