Учені вирішили прирівняти цукор до наркотиків

6,5 т.
Учені вирішили прирівняти цукор до наркотиків

Американські вчені вирішили прирівняти цукор до наркотиків, щоб його продаж регулювалася, як і реалізація сигарет і алкоголю.

Медики попереджають, що солодкі продукти і напої можуть стати причиною ожиріння, хвороби серця, ракових пухлин і проблем з печінкою, повідомляє Medmoon.

Вони також стверджують, що прямо або побічно цукор пов'язаний з 35 мільйонами смертей на рік у всьому світі.

Читайте: Вчені вражені тим, як діє на здоров'я відмова від цукру на 10 днів

У статті під назвою "Токсична правда про цукор", опублікованій в журналі "Nature", вчені попереджають, що ожиріння в сучасному світі викликає куди більше проблем, ніж недоїдання, і що цукор не тільки робить людей товстими, але й змінює обмін речовин в організмі, підвищує кров'яний тиск, порушує гормональний баланс і шкодить печінці.

Відео дня

"Ми не говоримо про заборону. Ми хочемо, щоб на законодавчому рівні виробникам було заборонено робити продукти з великою кількістю цукру", - заявила одна зі співавторів статті Лаура Шмідт з Каліфорнійського університету.

Читайте: Вороги діабету: продукти, що знижують рівень цукру в крові

У статті також показано, що споживання цукру збільшилося в три рази за останні 50 років, одночасно з цим стрімко зросла кількість людей, що страждають діабетом і ожирінням.

Як повідомляв "Обозреватель", опубліковані 10 звичок, які допоможуть підтримати рівень цукру в нормі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки