Всьому виною смерть: український препарат потрапив під заборону

109,9 т.
Всьому виною смерть: український препарат потрапив під заборону

Державна служба України з контролю якості лікарських засобів заборонила реалізацію і застосування серії препарату бупівакаїн-ДТ, який застосовувався для місцевої анестезії.

Про це повідомляється на сайті pharma.net.ua.

Причиною для заборони стало офіційне повідомлення про летальний випадок при його використанні. Йдеться про препарат серії 05491216, розчин для ін'єкцій, 5 мг/мл по 5 мл в ампулах №10, виробництва ТОВ "Харківське фармацевтичне підприємство "Здоров'я народу".

Відзначається, що препарат повинен був бути вилучений з обігу шляхом поміщення в карантин. Крім того, ті, хто здійснює його реалізацію, зобов'язані повідомити територіальний орган Держлікслужби про виконання вимоги Розпорядження №3853-1/2.0/171-17 від 9 червня 2017 року.

Відео дня

Як повідомляв "Обозреватель", раніше в Україні була заборонена реалізація популярного серцевого препарату.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки