Медики знайшли "пухнастий" спосіб боротьби з астмою у дітей

5,0 т.
Медики знайшли 'пухнастий' спосіб боротьби з астмою у дітей

Шведські вчені з Університету Уппсали заявили, що домашні вихованці знижують ризик астми у дітей. Дослідники вивчили дані більш ніж мільйона дітей, намагаючись виявити зв'язок між взаємодією дитини із собаками в ранньому дитинстві і ймовірністю розвитку астми.

Виявилося, що ті, у кого був домашній вихованець, хворіли астмою на 15% рідше, ніж діти, які не спілкувалися із собаками. Раніше вченим уже вдалося продемонструвати, що у дітей, які виросли на фермі, діагностували астму в два рази рідше, ніж у тих, хто ріс у міських умовах, - передає "Медпортал".

Для проведення дослідження вчені скористалися великою базою даних, в яку заносяться дані про кожного жителя Швеції, включаючи інформацію про відвідування лікарів та виписані ліки. Також із 2001 року в країні обов'язкова реєстрація собак.

Відео дня

Читайте: Медики створили надшвидкі ліки від гепатиту

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики з'ясували, чому люди курять після алкоголю.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки