Вчені визначили, чим виділяється мозок успішних людей

9,2 т.
Вчені визначили, чим виділяється мозок успішних людей

Британські вчені з Оксфордського університету визначили, як виглядає мозок успішної людини. Вони відшукали залежність між особистими якостями людини і тим, які зв'язки утворюють нейрони в його мозку.

Дослідники використовували метод дифузійної магнітно-резонансної томографії, щоб отримати скани мозку близько 460 добровольців у віці від 22 до 35 років. Додатково в розпорядженні вчених малося досьє на кожного випробуваного, в якому містилися відомості про приблизно 280 характеристик - від віку, економічного статусу і особистих якостей до результатів, отриманих в ході різних тестів на оцінку інтелекту, передає Стрічка.

Відео дня

Проаналізувавши отримані відомості, автори встановили, що певний візерунок нейронних зв'язків повторюється у людей з так званими позитивними характеристиками - від гарної пам'яті і багатого словникового запасу до високої задоволеності життям. Самі нейронні зв'язки у них більш великі, ніж у людей з "негативними" якостями - від пристрасті до куріння до запальності.

Читайте: Вчені з'ясували, хто може курити без шкоди для легенів

Вчені відзначили, що на підставі отриманих даних неможливо встановити, як різні якості пов'язані один з одним. Крім того, їм ще належить з'ясувати, чи є ослаблені нейронні зв'язки причиною або наслідком наявності негативних якостей.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розкрили новий спосіб міняти геном людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки