Вчені назвали небезпечні фрукти, які можуть викликати рак
Вчені визначили, що вживання цитрусових два-чотири рази на тиждень збільшує ризик виникнення меланоми на 10%. У підсумку чого можливий рак шкіри.
Уведення засновані на даних двох тривалих досліджень чоловіків і жінок, пише Reuters .
У ході довгострокових досліджень було опитано 63 тис. Жінок в рамках програми "Дослідження здоров'я медсестер" і 41 тис. Чоловіків з "Дослідження здоров'я фахівців", яких перевіряли кожні два-чотири роки з 1980 по 2010 рік. Крім того, вони розповідали про свій раціон харчування, зокрема, вживанні в їжу цитрусових.
Читайте: Вчені зрозуміли, чому папуги так добре імітують голоси
За роки роботи вчені з'ясували, що ті, хто їсть цитрусові два-чотири рази на тиждень, схильні до ризику виникнення меланоми на 10% більше. До 36% ризик зростав у людей, які їли цитрусові 1,5 рази в день. При цьому з'ясувалося, що більшу зв'язок з виникненням меланоми має грейпфрут.
Однак мова поки не йде про чітку причинно-наслідкового зв'язку - ученим належить провести багато роботи, перш ніж підтвердити існування будь-якого зв'язку в цілому.
Читайте: Біологи визначили, у кого першими у світі з'явилися зуби
Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені попередили, що фрукти та овочі не можна зберігати в холодильнику .