Смертельний менінгіт: МОЗ попередило українців про небезпечне захворювання

35,4 т.
Смертельний менінгіт: МОЗ попередило українців про небезпечне захворювання

Показник летальних випадків при захворюванні на менінгіт в Україні становить 14%.

Про це повідомляє видання "УП. Життя", із посиланням на слова позаштатного спеціаліста МОЗ зі спеціальності "Дитячі інфекційні хвороби", Сергія Крамарева.

"Відповідно до сучасних класифікацій менінгіти поділяються на гнійні (бактеріальні) і сєрозні (вірусні). Найбільш частими збудниками гнійних менінгітів є менінгокок, пневмокок і гемофільна паличка. Що стосується збудника сєрозного менінгіту, то тут найбільш частим є вірус паротиту, ентеровірус і респіраторні віруси", - розповів лікар про розвиток небезпечного захворювання, коментуючи смерть хлопчика від менінгіту в Києві.

Відео дня

Також він зазначив, що найнадійнішим методом профілактики менінгіту є своєчасна вакцинація.

В Україні в календарі профілактичних щеплень є обов'язкова вакцинація проти збудників менінгіту, таких як гемофільна і паротитна інфекція.

Також МОЗ рекомендує робити щеплення від таких інфекцій, як пневмококової та менінгококової, і від грипу.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", МОЗ назвав головну причину спалаху кору в Україні.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки