Лікарі знайшли незвичайний спосіб боротьби з роздратуванням кишечника

34,3 т.
Лікарі знайшли незвичайний спосіб боротьби з роздратуванням кишечника

Американські вчені заявили, що побороти синдром роздратованого кишечника зможе психотерапія. Цією хворобою страждають приблизно 11% населення планети. У людей можуть розвиватися діарея, спазми і ректальна кровотеча. Ефективне лікування цього порушення наразі відсутнє.

Учені проаналізували дані про 41 клінічне дослідження, в яких взяли участь понад 2 тисячі осіб, які страждають синдромом подразненого кишечника. 1183 людини пройшли курс психотерапії, пише Медпортал.

Читайте: Вчені знайшли вітамін, який бореться з невиліковною хворобою

В основному призначалася поведінкова терапія, але також використовувалися й інші підходи: гіпноз, когнітивна терапія, заснована на усвідомленості, поведінкова терапія і динамічна психотерапія. До початку експериментів і після їх закінчення учасників просили відповісти на запитання про тяжкість симптомів синдрому роздратованого кишечника.

Відео дня

Через рік після проведеної терапії 75% учасників дослідження відчували себе набагато краще, ніж ті, хто не проходив психотерапевтичний курс. Вони відзначали помітне ослаблення симптомів захворювання.

Читайте: Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися

Вчені вважають, що вони дійсно можуть рекомендувати психотерапію для поліпшення стану людей з синдромом подразненого кишечника: після курсу терапії пацієнти почували себе краще, а ефект такого лікування зберігався протягом довгого часу.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені довели, що вегетаріанство вбиває природу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки