Лікарі назвали найефективніший спосіб кинути палити

21,9 т.
Лікарі назвали найефективніший спосіб кинути палити

У США медики визначили, що всі ліки для відмови від куріння практично не розрізняються за критерієм ефективності. Вчені порівняли дію нікотинового пластиру, комбінованої нікотинової замісної терапії і варенікліну (препарату, що полегшує відмову від куріння шляхом легкої стимуляції нікотинових рецепторів).

Для участі в дослідженні запросили 1 086 курців, які бажають позбутися своєї залежності. Їх випадковим чином розділили на три групи і призначили різні види терапії на термін у 12 тижнів. Ефективність лікування оцінювали по семиденному утриманню від тютюну на момент опитування через півроку і рік після початку експерименту. Чесність учасників перевіряли за критерієм концентрації чадного газу в крові (у курців цей показник істотно підвищений), пише Nplus1.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли спосіб, як вилікувати людину від сліпоти

На 26 тижні дослідження не курили 22,8% добровольців з групи, що одержувала пластирі, 23,6% з групи варенікліна і 26,8% з групи КНЗТ. Через півроку ці показники знизилися відповідно до 20,8%, 19,1% і 20,2%. Враховуючи розміри груп, такі відмінності знаходяться в межах статистичної похибки.

"Отримані результати ставлять під питання відносну ефективність наявних способів інтенсивної фармакотерапії куріння", - зазначили вчені.

Як повідомляв "Обозреватель", медики з'ясували, чому люди курять після алкоголю.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки