Вчені знайшли приховану загрозу появи діабету

8,7 т.
Вчені знайшли приховану загрозу появи діабету

Російські вчені з Московського фізико-технологічного інституту повідомили, що однією з причин розвитку діабету 2 типу, може бути збільшення кількості певних мікроорганізмів у кишечнику людини.

Автори вивчили склад мікробіома товстого кишечника 92 осіб, 20 з яких страждали на діабет, 48 були здорові, а у 24 був виявлений переддіабет. В учасників визначали рівень глюкози в крові, а також аналізували послідовності бактеріальної ДНК, виділеної із зразків калу. Крім цього дослідники проаналізували дані про раціон людей, які брали участь в експерименті, повідомили в інституті.

Виявилося, у діабетиків і тих, у кого був виявлений преддіабет, в кишечнику була збільшена кількість бактерій, що відносяться до Blautia, Serratia і Akkermansia. Ці мікроорганізми також були присутні і в травній системі здорових людей, але в набагато менших кількостях.

Відео дня

Читайте: Лікарі порадили, як уникнути ожиріння і діабету

Результати, отримані дослідниками, є ще одним підтвердженням впливу мікрофлори на здоров'я людини, яке широко вивчається в останні роки. Автори припускають, що мікроорганізми кишечника якимось чином впливають на роботу імунної системи, що і призводить до розвитку діабету 2 типу.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що в США створили першу в світі таблетку від діабету.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки