Авокадо рятує від раку: найновіші дослідження показали неочікувані результати
Численні наукові дослідження авокадо говорять про те, що продукт має воістину колосальної користю для здоров'я, починаючи від уповільнення старіння до лікування від раку.
Але останні дослідження показали, що "золотим клондайком" поживних речовин в цьому продукті є те, що ми викидаємо.
Цією найціннішою частиною виявилася кісточка і лушпиння навколо неї. Хімічний склад цієї частини фрукта здатний запобігти розвитку і зростання злоякісних пухлин і накопичення жиру всередині артерій.
Ці речовини можуть бути використані для нових методів лікування раку, хвороби серця і безліч інших смертельних захворювань.
Експерти кажуть, що, щонайменше, найцінніша частина фрукта незабаром може стати "скарбом" для трансформації не тільки лікарських засобів, а й істотно поліпшити якісні властивості косметичних товарів, парфумерії та інших продуктів загального споживання.
На сьогоднішній день думки фахівців щодо лушпиння і насіння авокадо розділені.
Американський дієтолог Роб Хобсон вважає, що вживати цибулі й кісточки авокадо в їжу не рекомендується.
"Дослідження дійсно цікаво і додає нові факти користі авокадо. Але цього недостатньо, потрібні подальші дослідження, перш ніж ми зможемо сказати, що лушпиння є корисно і безпечно. Можливо, що вона (лушпиння) повинна бути належним чином оброблена і підготовлена до вживання" , - говорить лікар.
Крім того, дієтолог підкреслює про недостатність даних про кількість щоденних необхідних поживних речовин для людини. Тому, він вважає, що безпека вживання лушпиння повинна бути додатково доведена.
Він наполягає, що найкраще вживати в їжу м'якоть фруктів.
Фрукт авокадо - смачна й поживна їжа, яка повинна бути в раціоні, що поставляє "хороші" жири. Саме вони допоможуть зберегти рівень холестерину на здоровому рівні, а також знизити ризик серцево-судинних захворювань.
Читайте: Всього лише один авокадо в день допоможе вам цілком перетворити свій організм
Фахівці припускають, що лушпиння в майбутньому може використовуватися як харчова добавка.
Результати досліджень свідчать і про те, що насіння і лушпиння є потенційним джерелом хімічних речовин, які використовуються при виробництві пластмас і інших промислових товарів.
Щорічно в світі переробляється майже п'ять мільйонів тонн авокадо - в більшості випадків, їдять м'якоть, а насіння зберігає.
Деякі харчові виробники отримують масло з насіння авокадо, викидаючи лушпиння і насіння перед обробкою.
Дослідники протестували близько 300 оброблених висушених насіння і лушпиння авокадо. У лабораторних експериментах дослідницька група знайшла 116 з'єднань в маслі і 16 у воску. Цікаво, що багато хто з з'єднань в самих насінні, не знайдено.
Серед компонентів в маслі був heptacosane, які пригнічують ріст пухлинних клітин.
Авокадо також містить додекановую кислоту, яка підвищує ліпопротеїни високої щільності (відомі як HDL) і, як наслідок, може знизити ризик розвитку атеросклерозу. Вони запобігають накопиченню жиру на внутрішній стінці артерій, які можуть в кінцевому рахунку призвести до серцевих нападів і інсультів.
Крім того, вчені виявили в авокадо бегеніловий спирт - відомий як Docosanol - важливий інгредієнт, який використовується в противірусних препаратах і методах лікування виразки.
У воску дослідники виявили ряд з'єднань, в тому числі бутильованої гідрокситолуол, антиоксидантної харчової добавки та консерванти в косметиці.
Вчені говорять, що будуть модифікувати деякі з природних сполук таким чином, що вони можуть бути використані для створення кращих препаратів з меншою кількістю побічних ефектів.
Читайте: Дієтологи назвали 10 причин, чому потрібно їсти авокадо
Авокадо в значній мірі складається з мононенасичених жирів, одного з найбільш здорових види жирів.
Половина великого авокадо містить 180 калорій і вважається одним з рекомендованих п'яти щоденних продуктів для вживання.
Низький вміст солі і багатий зміст калію і вітаміну Е, тирозину, амінокислот і допаміну роблять авокадо воістину криницею для здоров'я людини.
Авокадо також містить більше фолієвої кислоти, ніж будь-який інший фрукт.
Вітамін B не тільки особливо корисний вагітним жінкам, а й допомагає знизити рівень гомоцистеїну - амінокислоти, связанниой з тривогою і депресією.
Авокадо також сповнені Омега-3-ненасиченими жирними кислотами, які вже давно відомі своїм позитивним впливом на підвищення зору, здоров'я серця і усунення депресії.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", дієтологи назвали 10 причин чому потрібно їсти авокадо.