Лікарі назвали 3 овоча, які заважають схудненню
Втрата ваги зазвичай пов'язана зі збільшенням споживання фруктів і овочів, проте солодку картоплю, помідори і шпинат слід їсти з обережністю.
Як повідомляє Express.co.uk, дієтологи кажуть, що фрукти та овочі є життєво важливим джерелом вітамінів і мінералів. На їхню думку, ці продукти повинні складати трохи більше третини нашого щоденного раціону.
Спочатку цього року, вчені повідомили, що необхідно прагнути до вживання десяти порцій овочів і фруктів у день. Ті, хто дотримувався приписів, зменшили свої шанси померти від серцевого нападу або раку.
Дослідники також виявили, що хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, вважаються особливо корисними.
Водночас до деяких овочів слід ставитися з обережністю.
Солодка картопля або Батат
Рослина містить поживні речовини, такі як бета-каротин, калій, ніацин, рибофлавін і клітковину, а також вітаміни А, В5 і В6.
Батат містить малу кількість натрію і в ньому менше калорій, ніж у білій картоплі.
Проте, у солодкої картоплі дуже високий рівень вуглеводів, що робить її калорійною.
Читайте: Американка скинула половину маси тіла, щоб провести час зі смертельно хворим чоловіком
Помідори
Помідори є багатим джерелом вітаміну С, біотину, молібдену і вітаміну К, а також містять велику кількість міді, калію, марганцю, клітковини, бета-каротину, вітаміну В6, фолієвої кислоти, ніацину, вітаміну Е і фосфору.
Але помідори відносяться до сімейства Пасльонових. Були побоювання, що речовина соланін, яку містять томати, є токсичною і може викликати запалення.
Шпинат
Це багате джерело заліза, але зелений листовий овоч також містить велику кількість вітаміну К, вітаміну А, вітаміну С, кальцію і фолієвої кислоти.
Однак у його склад входить і щавлева кислота або оксалати, які можуть заважати абсорбції кальцію.
Термообробка овочів зазвичай руйнує щавлеву кислоту.
Крім того, якщо оксалати надмірно товщають всередині тіла, вони можуть піддати ризику появу каменів у нирках.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", експерти назвали модні детокс-чаї шкідливими, тому що в їхньому складі міститься сенна.