Медзакупівлі розпочали перші централізовані закупівлі 2024

Медзакупівлі розпочали перші централізовані закупівлі 2024

Медичні закупівлі України оголосили перші закупівлі медичних товарів за централізованими напрямами 2024 року, доведеними Міністерством охорони здоров'я України, із подальшим укладанням одно- і трирічних договорів.

"Цьогоріч ми анонсували багато змін, зокрема мова про можливість укладання трирічних договорів. Саме такими є перші оголошення до закупівлі деяких онкопрепаратів та протигіпертонічних засобів для лікування легеневої артеріальної гіпертензії. Трирічні контракти – це про планування та керування забезпеченістю медзакладів необхідними ліками. Адже нашим головним фокусом на наступні роки є не просто закупівля, а саме безперебійна наявність необхідних медичних товарів у лікарнях", – зазначає генеральний директор МЗУ Едем Адаманов.

Відео дня

Отже, вже оголошені закупівлі лікарських засобів для лікування таких захворювань:

  • онкологічних хвороб – летрозол, гозерелін, бікалутамід, ванкоміцин на загальну вартість 560,8 млн грн;
  • муковісцидозу – дорназа альфа на 95,8 млн грн;
  • легеневої артеріальної гіпертензії – бозентан на 2,4 млн грн;
  • ювенільного ревматоїдного артриту – голімумаб на 7,4 млн грн.

Загальна вартість оголошених позицій складає понад 660 млн грн.

Нагадаємо, рішення що та в якій кількості закуповувати, приймає Міністерство охорони здоров’я. Після доведення нам відповідних документів розпочинається закупівельний процес.

Перед оголошенням закупівлі ми проводимо збір потреби, ринкові консультації, а також формуємо медико-технічні вимоги, тобто встановлюємо критерії, яким мають відповідати ліки або інші медичні товари, які можуть постачатись за результатами тендеру в системі Prozorro.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки