Вчені розповіли, як сочевиця допомагає знизити тиск

Про те, що таке гіпертонія багато хто знає не з чуток. Згідно зі статистикою, регулярні скачки тиску турбують близько 25% людей в світі.
Дехто для поліпшення самопочуття приймає ліки, але вчені рекомендують також придивитися до свого раціону, повідомляє Express. Адже деякі продукти можуть сприяти зниженню тиску і утримуванню його в нормі.
Читайте: Вчені розповіли, які навантаження допоможуть при гіпертонії
Як з'ясувалося у результаті досліджень, до таких продуктів належить сочевиця.
Канадські вчені говорять, що вона, до того ж, здатна повернути назад процес погіршення стану кровоносних судин.
Медики припускають, що її позитивний ефект полягає у високому вмісті клітковини і антиоксидантів.
Читайте: 10 міфів про артеріальну гіпертонію
Результати проведених досліджень показали, що дієта, що включає щоденне споживання сочевиці, здатна в цілому поліпшити стан серцево-судинної системи.
Щоб сочевиця не набридала, її можна замінювати нутом, чорними бобами і бобами адзуки. За складом і ефективністю вони мало відрізняються один від одного.
На закінчення медики рекомендують вимочувати боби протягом 8-9 годин перед приготуванням. Це допомагає вивільняти антипоживні речовини і поліпшити засвоюваність продукту.
Раніше "МедОбоз" розповідав про смачний засіб для зниження тиску.