Знайдений продукт, який захищає від одного з найбільш смертоносних видів раку

36,6 т.
Знайдений продукт, який захищає від одного з найбільш смертоносних видів раку

Вживання чорносливу вкрай сприятливо позначається на бактеріальному здоров'ї кишечника, знижуючи тим самими імовірність появи одного з найпоширеніших і смертоносних видів раку - раку прямої і товстої кишки.

У цьому змогли переконатися автори дослідження зі США, пише Телеграф.

Співробітники двох університетів, Техасу і Північної Кароліни, зробили висновок про те, що регулярне вживання в їжу чорносливу покращує стан кишкового мікробіома, все частіше званого останнім часом вченими окремим органом людини.

Мікробіом кишечника - це різноманітне співтовариство населяючих його в певному співвідношенні. Порушення в ньому мають далекосяжні наслідки не тільки для травлення, але і всього тіла, а також мозку.

Відео дня

Дослідники заявили, що порушення в бактеріальному балансі стають поштовхом до розвитку запалень у цілій низці відділів кишечника.

"Чорнослив містить фенольні сполуки, які виступають у ролі антиоксидантів, які зменшують прояв запалення і допомагають зберегти здорове співвідношення видів кишкових бактерій", - розповіли вчені про те, як сушені сливи можуть захищати від колоректального раку.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з Медичного коледжу Альберта Ейнштейна виявили сполуку, яка змушує ракові клітини безпосередньо "здійснювати самогубство", не пошкоджуючи здорові.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки