Знайдений продукт, який захищає від одного з найбільш смертоносних видів раку
Вживання чорносливу вкрай сприятливо позначається на бактеріальному здоров'ї кишечника, знижуючи тим самими імовірність появи одного з найпоширеніших і смертоносних видів раку - раку прямої і товстої кишки.
У цьому змогли переконатися автори дослідження зі США, пише Телеграф.
Співробітники двох університетів, Техасу і Північної Кароліни, зробили висновок про те, що регулярне вживання в їжу чорносливу покращує стан кишкового мікробіома, все частіше званого останнім часом вченими окремим органом людини.
Мікробіом кишечника - це різноманітне співтовариство населяючих його в певному співвідношенні. Порушення в ньому мають далекосяжні наслідки не тільки для травлення, але і всього тіла, а також мозку.
Дослідники заявили, що порушення в бактеріальному балансі стають поштовхом до розвитку запалень у цілій низці відділів кишечника.
"Чорнослив містить фенольні сполуки, які виступають у ролі антиоксидантів, які зменшують прояв запалення і допомагають зберегти здорове співвідношення видів кишкових бактерій", - розповіли вчені про те, як сушені сливи можуть захищати від колоректального раку.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з Медичного коледжу Альберта Ейнштейна виявили сполуку, яка змушує ракові клітини безпосередньо "здійснювати самогубство", не пошкоджуючи здорові.