Вчені знайшли ключовий механізм, здатний "атакувати" ракові клітини

12,9 т.
Вчені знайшли ключовий механізм, здатний 'атакувати' ракові клітини

Міжнародна дослідницька група, очолювана професором університету Монреаля Крістофером Раддом, визначила ключовий механізм, який реагує на здатність Т-клітин імунної системи реагувати на чужорідних антигенів раку. 

Як повідомляє Medicalxpress.com, Т-клітини викликають певну реакцію імунної системи. У своїй роботі вчені описують, як рецептор LFA-1, існуючий на поверхні Т-клітин, опосередковує адгезію (прилипання) до ракових клітин.

Цей рецептор викликає адгезію або деадгезію (відлипання), прокладаючи новий внутрішньоклітинний "шлях" у Т-клітинах. Відкритий метод є новою таргетированою стратегією, спрямованою на запобігання відторгнення імунних клітин від раку.

Відео дня

"Завдяки цій роботі ми знайшли новий спосіб реагування імунної системи. Тепер у нас є нові інструменти для посилення імунної відповіді раку та інфекціям. Відкриття може виявитися основною перевагою у боротьбі проти кількох патологій, за допомогою націлювання одного з компонентів клітин імунної системи", - говорить учений. 

"Зрозуміло, що відкриття доктора Радда є прорив у нашій здатності розуміти імунну систему і використовувати її в боротьбі з раком та інфекціями", - додав Денис-Клод Рой, директор із досліджень у лікарні Maisonneuve-Rosemont. "Цей новий механізм дозволяє нам виявити недоліки наших нинішніх імунологічних підходів і розробити нову зброю, яке буде ще більш ефективною".

Як раніше повідомляв "Обозреватель", рак підшлункової, печінки, легенів, стравоходу, горла і шлунка є найбільш смертоносними формами раку

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки