Вчені розгадали, як лікувати один із найагресивніших видів раку

17,0 т.
Вчені розгадали, як лікувати один із найагресивніших видів раку

Під час дослідження, опублікованого в європейському журналі медичної хімії, вченим вдалося відкрити деяку сполуку, яка стала багатообіцяючим фактором у лікуванні раку шкіри - меланоми. 

Як повідомляє Express.co.uk, меланома є видом раку, викликаного впливом ультрафіолетових променів. На неї припадає лише 5% випадків раку шкіри, але саме цей вид "відповідальний" за 75% смертей від раку шкіри. 

Результати дослідження показали, що знайдена сполука, якщо її використовувати для лікування, вбиває ракові клітини і не шкодить сусіднім здоровим. Поки проте, вчені протестували її дію на мишах і в чашці Петрі. 

Відео дня

Сполука вбивала клітини меланоми людини й інгібувала ріст пухлини на 69% у мишей. 

Дослідники вивчили ізотіоціанати, які можна знайти в овочах, таких як брокколі та цвітна капуста, відомих своїми властивостями профілактики раку.

Доктор Арун Шарма, ад'юнкт-професор фармакології Медичного коледжу штату Пенсільванія, сказав: "Існує безліч рекомендацій, коли, наприклад, брокколі може знизити ваші шанси на рак. "Це рекомендації для профілактики, але сполуки тільки в овочах можуть бути недостатньо ефективними для використання в терапевтичному середовищі", - додає він, пояснюючи звідки взялася лікувальна сполука. 

Тому для підвищення ефективності вони модифікували лікарський засіб. Вони спробували кілька варіантів, перш ніж зупинилися на вищевказаному елементі. 

Як раніше повідомляв "Обозреватель", іноді під темними плямами на шкірі можуть ховатися злоякісні новоутворення.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки