Сон і ризик появи раку: вчені знайшли взаємозв'язок

13,2 т.
Сон і ризик появи раку: вчені знайшли взаємозв'язок

Дослідники з Чикаго стверджують, що безсоння прискорює ріст ракових клітин.

 Про це повідомляє видання Medik Forum.

Дослідження показало, що порушення сну призводить до того, що ризик розвитку раку збільшується у кілька разів. Вчені пояснюють це тим, що якщо організм не отримує якісний сон, то він не може протистояти розвитку захворювання.

Читайте: Рак у жінок: вчені назвали найнебезпечніший вік

Цього разу дослідження проводилося на гризунах, але медики впевнені, що і для людей результати також дійсні. В організм піддослідних були введені ракові клітини, після чого одній групі гризунів не давали нормально спати, а друга група мала повноцінний відпочинок. У результаті з'ясувалося, що ракові клітини у гризунів з першої групи розросталися набагато швидше.

Відео дня

На думку вчених, основна причина такого результату в тому, що недолік сну викликає порушення у роботі імунної системи, перешкоджаючи боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, який вид спорту може захистити від раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки