Названо популярний продукт, який рятує від раку

21,4 т.
Названо популярний продукт, який рятує від раку

Вживання йогурту може знизити ризик розвитку раку молочної залози. Ефект досягається завдяки впливу продукту на імунну систему.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Буффало (США). Відзначається, що роль, яку молочні продукти можуть грати в розвитку раку, може варіюватися в залежності від типу молочних продуктів, передає "Сегодня".

Читайте: Як уберегтися від раку: лікар поділився досвідом Європи

Експерти вивчали зв'язок між видом, кількістю вживаних молочних продуктів і ризиком розвитку раку молочної залози і виявили зворотний зв'язок між вживанням йогурту і ризиком виникнення раку молочної залози.

Так ряд досліджень показав, що жінки з високим ступенем споживання молочних продуктів мають більш низький ризик раку молочної залози.

Вчені виявили незначне зниження (на 15%) ризику розвитку раку. Такий зворотній зв'язок, з найбільшою ймовірністю, пояснювалася більш високим рівнем вживання йогурту.

За словами вчених, споживання саме йогурту може сприятливо впливати на імунну функцію. У той же час, було встановлено, що більш високе споживання крем-сиру асоціювалося з незначним зростанням ризику розвитку онкології. Це означає, що певні молочні продукти можуть сприяти ризику розвитку раку молочної залози у жінок.

Як повідомляв OBOZREVATEL, знайдено нове застосування популярної в Україні ягоди, яка допомагає захиститися від раку.