Названо продукт, що викликає рак
Надмірне вживання цукру збільшує ризик виникнення раку, а високофруктозний кукурудзяний сироп призводить до зростання метастазів.
До такого висновку прийшли вчені Онкологічного центру імені Андерсона в США, провівши експерименти над групою мишей, передає Food News.
Дослідники дали одним гризунам таку кількість сахарози, яку можна порівняти з об'ємом, що споживаються в багатьох західних країнах. Друга група сиділа на крохмальній дієті без солодощів.
Читайте: Кровяной кашель и потеря веса: названы главные симптомы рака у мужчин
Підвищення рівня цукру в крові викликало у першої групи швидке зростання пухлини. А високофруктозний кукурудзяний сироп і столовий підсолоджувач привели до зростання метастазів у їхніх легенях.
Експерти порекомендували замінювати солодощі фруктами і медом, щоб не сприяти розвитку діабету, ожиріння і хвороб серця. Також уточнюється, що високофруктозний кукурудзяний сироп може міститися в цукерках, морозиві, варення, желе, соках, йогуртах і випічці.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше американські вчені розробили технологію імунотерапії раку, за допомогою якої можна усунути злоякісні клітини.