Ризик вище на 40%: названо несподівані причини раку

28,8 т.
Ризик вище на 40%: названо несподівані причини раку

Вчені з Американського онкологічного співтовариства назвали чотири неочевидних причини, які можуть викликати рак.

Перша – часте вживання гарячої їжі та напоїв. Вживання страв із температурою понад 60 градусів підвищує ризики раку стравоходу, пише "Медик Форум".

Також онкологічні хвороби може викликати кава з канцерогенами, які виникли під час її обсмажування. Дві і більше чашок кави на день підвищують ризики на 41%.

Читайте: З'явилася надія: вчені тестують новий спосіб діагностики раку

Також на 43% підвищується ймовірність онкології у тих, хто щодня їсть червоне м'ясо і перероблені продукти з нього, наприклад, ковбасу.

Відео дня
Ілюстрація

Четвертою небезпечною причиною є недосип і активність в нічний час. Це згубно впливає на гормон мелатанін, а його недолік може викликати пухлину.

Як писав OBOZREVATEL, фахівці американської організації Skin Cancer Foundation заявили, що на розвиток раку шкіра можуть вплинути постійні недосипання. Ключову роль відіграє гормон мелатонін, який виробляється вночі в темряві.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки