Вчені назвали популярний продукт, що провокує рак

45,0 т.
Вчені назвали популярний продукт, що провокує рак

Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок.

До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, передає MedicalXpress.

Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.

Читайте: Суд зобов'язав кав'ярні США попереджати про загрозу раку

Були зареєстровані 462 випадки колоректального раку, включаючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки.

Відео дня

Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.

Вчені запевнили, що 20% всіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанської дієти.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше вчені винайшли революційну вакцину від раку.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки