Вчені назвали заборонені продукти після 50 років
Вчені з Університету Південної Каліфорнії, США, встановили, що любителі м'яса і сиру, яким за 50 років, піддають своє здоров'я небезпеці нарівні з курцями.
І у тих, і у інших значно підвищується ризик ранньої смерті, повідомляє МедикФорум.
Дослідники виявили зв'язок між вживанням білкових продуктів у чоловіків і жінок у віці старше 50 років і погіршеннями стану здоров'я, які асоціюються з передчасною смертю.
Читайте: Вчені сказали, як врятуватися вином від передчасної смерті
Вживання великої кількості тваринного білка вдвічі збільшує ймовірність передчасної смерті в порівнянні з тими, хто ним не зловживає. Такі гастрономічні уподобання в 4 рази підвищують шанси померти від раку в цьому віці.
Дієта насичена тваринним білком негативно впливає на клітини - прискорює їх деградацію, сприяючи росту пухлин. Тому вчені рекомендують скоротити споживання цих речовин, замінивши м'ясо і сир на рибу, квасолю і сочевицю.
Раніше MedOboz писав, які продукти викликають рак і як можна уникнути старіння.