П'є кожен: названі напої, що провокують рак
Вживання гарячого чаю, а також міцної кави може призвести до розвитку раку.
До такого висновку прийшли терапевти, передає Daily Mail. Напої можуть спровокувати розвиток раку стравоходу. Він виникає в результаті системного запалення слизової.
У слизовій через термічний опік порушується клітинна цілісність, що провокує появу пухлини. У той же час, за словами вчених, холодні напої також небезпечні своєю травмуючою дією на слизову стравоходу.
Читайте: Названі продукти, здатні врятувати від раку
Що стосується міцності чаю, його не варто заварювати більше п'яти хвилин. Температуру можна перевіряти губами - обпікає їх напій чи ні.
Міцна кава, в свою чергу, може підвищувати ризик виникнення раку простати.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені назвали найнебезпечніший час роботи, який може спровокувати рак.