Популярні ласощі можуть захистити від раку: нове дослідження

Популярні ласощі можуть захистити від раку: нове дослідження

Чорний шоколад містить магній, який, як встановили вчені, відіграє ключову роль в імунній відповіді організму на рак. Тому вживання цього смачного продукту корисне для здоров'я.

Так, дослідження Beth Israel Lahey Health показує, що вживання чорного шоколаду може допомогти запобігти онкозахворюванню. Зменшити дефіцит цього елемента в організмі людини може чорний шоколад, пише Mirror. Такого висновку видання дійшло завдяки ще одному дослідженню, результати якого опубліковані в журналі Cell.

Один із співавторів роботи професор Крістоф Хесс із Базельського університету в Швейцарії, зробив висновок, що низький рівень магнію в крові пов'язаний із швидким прогресуванням раку та меншим виживанням у пацієнтів. Результати цього дослідження показали, що імунотерапевтичне лікування онкозахворювання було менш ефективним у людей із недостатнім рівнем цього мінералу.

Відео дня
Чорний шоколад корисний для здоров'я

"Щоб підтвердити це спостереження клінічно (у пацієнтів), ми зараз шукаємо способи цілеспрямованого збільшення вмісту магнію в пухлинах", – зазначив Хесс.

Зазначимо, чорний шоколад є одним з продуктів, багатих магнієм, який забезпечує майже повний денний запас цього мінералу в 100-грамовій порції.

"Чорний шоколад не лише смачний, а й дуже корисний. Він багатий магнієм, що робить його ідеальними ласощами. Більшості людей не вистачає магнію, його достатня кількість може допомогти при стресі, занепокоєнні, розладах сну. Він також багатий залізом, міддю, калієм, кальцієм та фосфором, а також клітковиною, антиоксидантами та рослинними сполуками, такими як поліфеноли та флаваноли, які корисні для вашого загального здоров'я", – розповіла спеціалістка з харчування із Центру аутоімунних захворювань Сара Брукс.

Для споживання потрібно вибирати чорний шоколад без молока і цукру

Брукс також зазначила, що для споживання потрібно вибирати чорний шоколад без молока і рафінованого цукру – лише в такому разі він принесе користь вашому здоров'ю.

"Найкраще вибирати батончики із вмістом сирого какао-інгредієнта понад 70%, що є ключовим фактором. Ви також можете приготувати такі напої як гарячий шоколад з какао-порошком", – зазначила Брукс.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вчені знайшли зв'язок між любов'ю до кави та шоколаду. З'ясувалося, що людина, яка віддає перевагу чорній каві, найімовірніше, обере гіркий шоколад, і керуватися при цьому вона буде не смаком.Схильність до того чи іншого продукту продиктована генетикою.

Звернення команди OBOZREVATEL
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки