Чи вбиває алкоголь COVID-19: три міфи про спиртне і коронавірус
ВООЗ застерігає, що алкоголь може збільшити ризик для здоров'я, якщо людина заражена коронавірусом
Вино і пиво не зміцнюють імунітет, а руйнують його
Деякі люди помилково вважають, що вживання алкоголю сприяє знищенню коронавірусу.
Однак ВООЗ застерігає, що в дійсності спиртне, навпаки, може збільшити ризик для здоров'я. Про три популярні міфи про COVID-19 і алкоголь читайте далі в матеріалі OBOZREVATEL.
Міф №1. Алкоголь вбиває коронавірус
Вживання спиртних напоїв насправді не сприяє знищенню коронавірусу, а навіть, навпаки, може збільшити ризик для здоров'я, якщо людина заражена, підкреслює ВООЗ. Концентрований спирт (не менше 60%) може бути ефективним засобом для дезінфекції шкіри, але при вживанні всередину не має дезінфікуючих властивостей.
Міф №2. У повітрі, яке вдихається, при розпиванні міцного алкоголю знищуються частинки вірусу
Вживання спиртних напоїв не сприяє знищенню частинок вірусу в повітрі, а також не дезінфікує порожнину рота і глотки і не є засобом захисту від коронавірусу.
Міф №3. Вино, пиво, дистильований спирт або настоянки на травах зміцнюють імунітет і підвищують стійкість до вірусу
Вживання алкоголю чинить руйнівну дію на імунітет людини, відповідно, не зміцнюючи його і не підвищуючи стійкість до вірусу.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше експерти з Центру контролю і профілактики захворювань США оцінили ризик заразитися коронавірусом у готелі.