Лікарі розкрили цілющі властивості олії із сосни

Лікарі розкрили цілющі властивості олії із сосни

Американські вчені з Медичного центру Мерілендського університету довели, що використання олії сосни ефективно протидіє респіраторним інфекціям. Дослідження також показали, що парові інгаляції з олією сосни протидіють простудних захворювань, а також інфекційним синуситу.

Також медики виділили основні корисні властивості ефірної олії сосни:

1. При шкірних почервоніннях і м'язових болях

Завдяки своїм властивостям, олія сосни дозволяє полегшити больові відчуття і дискомфорт почервоніння на шкірі. Її наносять зовні і вона може також полегшити м'язові болі. Її додають також в гарячу ванну або в масажну олію, подібно маслам мигдалю і кокоса, пише Нi-news.

Читайте: Медики знайшли новий тип раку, яким можна заразитися

Відео дня

2. Відхаркувальний засіб

Ефірна олія сосни є також відхаркувальним засобом, спонукаючи організм очистити легені від накопичилася слизу. Допомагає воно і полегшити наслідки інфекційних синуситів.

3. Догляд за шкірою

Завдяки своїм потужним очищаючим властивостям, соснова олія може використовуватися при різних захворюваннях шкіри, у тому числі при псоріазі, акне, фурункулах, "стопі атлета" (грибкової інфекції), екземі і свербінні. При нанесенні на волосяну частину голови воно може бути корисно, особливо при сухості та лупи.

4. Противірусний засіб

Олія із соснових шишок є також засобом, використовуваним при застуді та грипі. Втім, збалансований раціон зі значним вмістом у ньому вітаміну C також є хорошою профілактикою простудних захворювань.

Читайте: Медики розповіли, як секс і поцілунки впливають на здоров'я

5. Потужний антиоксидант

Нейтралізуючи вільні радикали, соснова олія допомагає уповільнити процес деградації клітин організму, тим самим сповільнюючи процес старіння. Антиоксиданти запобігають захворюванню очей, м'язову дистрофію і численні розлади нервової системи.

6. Токсично для шкідливих мікроорганізмів

При регулярному застосуванні соснова олія захищає від шкідливих мікроорганізмів багатьох типів, включаючи інфекції шкіри і сечових шляхів.

7. Ароматерапія

Стимулюючи тіло і розум, олія сосни створює у людини відчуття наповненості енергією. Як засіб ароматерапії вона може використовуватися для пом'якшення прояви втоми і депресії.

8. Дезінфікуючий засіб

Будучи потужним дезинфікуючим засобом, олія сосни може додаватися в освіжувачі повітря. Також ефективно усуває мікроби, в тому числі цвіль і кишкову паличку.

Читайте: Медики заявили, що вживання великої кількості води небезпечне для здоров'я

Застереження

Ефірну олію сосни слід використовувати з обережністю, оскільки вона має дуже потужний вплив. Якщо не розбавити її, вона може викликати подразнення шкіри і слизових оболонок. Прийом олії сосни всередину може бути небезпечний для здоров'я людини.

Застосування масла сосни

4-6 крапель нерозбавленої ефірної олії сосни можна додати у ванну з теплою водою. Перед застосуванням як ароматерапевтичного засоби для лікування розладів дихальних шляхів олія сосни слід розвести в співвідношенні 50/50 з оливковою або кокосовою.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що експерти назвали 3 симптоми хронічного стресу, які ви не помічаєте.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки