Страшні хвороби: вчені вказали на нову небезпеку цукру

13,5 т.
Страшні хвороби: вчені вказали на нову небезпеку цукру

Вчені з Колумбійського університету з'ясували, що додавання двох з половиною ложок цукру в чай ​​збільшує ризик розвитку сенильної деменції або хвороби Альцгеймера.

Висновки фахівців були представлені на Міжнародній конференції Асоціації з боротьби із хворобою Альцгеймера в Чикаго, повідомляє Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 2226 чоловік, які не мали ознак деменції. Серед добровольців було проведено опитування, в ході якого вони вказували, чи додавали цукор в їжу і в напої та в якому обсязі. При цьому у 429 чоловік протягом семи років розвинулася хвороба Альцгеймера.

Відео дня

Виявилося, що у людей, які щодня додають 30,3 грами цукру в їжу, ризик сенильної деменції збільшується на 33 відсотки в порівнянні з тими, хто вживає 5,8 грамів цукру в день.

Читайте: Лікарі прирівняли цукор до наркотику

Також вчені показали, що любителі солодких напоїв, в тому числі пуншів і фруктових соків, на 27 відсотків частіше страждають на хворобу Альцгеймера, а ті, хто постійно п'є підсолоджені газовані напої - на 54 відсотки.

Раніше OBOZREVATEL писав, що експерти у царині велнес-харчування в один голос підтримують детокс-дієту, з якої виключено цукор.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки