Учені з'ясували смертельну небезпеку шашлику

22,1 т.
Учені з'ясували смертельну небезпеку шашлику

Часте вживання їжі, приготованої на вугіллі, збільшує ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань.

До такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету, повідомляє "Лента.ру". Так, у результаті досліджень з'ясувалося, що кожне десятиліття постійного готування на вугіллі пов'язане зі збільшенням ризику смерті на три відсотки.

В експерименті взяли участь 341 730 жителів Китаю у віці 30-79 років.

Читайте: "Не тільки шашлики": відомий кухар поділився незвичайними рецептами для пікніка

Учені наголошують, що використання електрики або газу для приготування їжі значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Відео дня

Як повідомляв OBOZREVATEL, українці розповіли, як їх годували гнилим м'ясом замість шашлику у Вінниці.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки