Учені з'ясували смертельну небезпеку шашлику
Часте вживання їжі, приготованої на вугіллі, збільшує ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань.
До такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету, повідомляє "Лента.ру". Так, у результаті досліджень з'ясувалося, що кожне десятиліття постійного готування на вугіллі пов'язане зі збільшенням ризику смерті на три відсотки.
В експерименті взяли участь 341 730 жителів Китаю у віці 30-79 років.
Читайте: "Не тільки шашлики": відомий кухар поділився незвичайними рецептами для пікніка
Учені наголошують, що використання електрики або газу для приготування їжі значно знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Як повідомляв OBOZREVATEL, українці розповіли, як їх годували гнилим м'ясом замість шашлику у Вінниці.