Учені розповіли, який вітамін може знизити ризик розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань

Учені розповіли, що вітамін К може знизити ризик розвитку атеросклерозу і серцево-судинних захворювань, які пов'язані з ним. Про це стало відомо в результаті 20-річного дослідження.
У ньому взяли участь понад 50 тисяч осіб. Роботу опублікували в американському журналі Journal of the American Heart Association.
Відзначається, що вітамін К ділиться на два типи: К1 і К2. Перший варіант міститься в зелених овочах та олії. К2 є в м'ясі, яйцях, а також ферментованих продуктах.
З'ясувалося, що ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань на 21% нижча в тих учасників дослідження, які отримували вітамін К1. У тих, хто вживав вітамін К2, ймовірність на 14% менша. Крім того, у них знизився ризик захворювань периферичних артерій на 34%.
Раніше OBOZREVATEL писав про те, як простими способами знищити вітаміни в їжі. Багато хто і так щодня застосовує їх на своїй кухні.