''Врятує життя!'' Вчені склали унікальну дієту
Вчені розробили дієту, яка, як вони обіцяють, може врятувати життя, прогодувати 10 млрд людей і все це, не завдавши катастрофічних збитків планеті.
Як повідомляє ВВС, назва спеціального раціону — "планетарне здорове харчування". Водночас дієта на виключає м'яса та молочних продуктів.
"Але нова дієта передбачає величезні зміни в тому, що ми кладемо на власні тарілки, і спонукає їсти те, чого ми раніше ледь торкалися. Якщо ви звикли їсти м'ясо щодня, то будете першим, кому доведеться поступитися власними звичками. Відтепер, якщо захочете червоного м'яса, то можете дозволити собі бургер раз у тиждень або великий стейк раз у місяць — така ваша доля", — йдеться у матеріалі.
Зазначається, що такі люди можуть дозволити собі декілька порцій риби та курятини в тиждень, але інші протеїни повинні надходити в організм із рослинною їжею.
Читайте: Волюметрична дієта: що це і як її дотримуватися
Замість м'яса вчені рекомендують їсти горіхи і добрячу порцію бобових — квасолю, нут і сочевицю.
Варто також "вдарити" по овочах і фруктах, які повинні складати половину кожної тарілки їжі. Також вчені забракували "крохмалисті" овочі, такі як звичайна картопля і маніок.
Якщо ви хочете дотримуватися усіх правил, то ось, що вам дозволяється щодня:
Горіхи — 50 г у день
Квасоля, нут, сочевиця та інші бобові — 75 г у день
Риба — 28 г у день
Яйця — 13 г у день (тобто одне в тиждень)
М'ясо — 14 г червоного м'яса чи 29 г курятини у день
Вуглеводи — цільнозернові, такі як хліб і рис — 232 г у день і 50 г у день крохмалистих овочів
Молочні продукти — 250 г — еквівалент однієї склянки молока
Овочі (300 г) і фрукти (200 г)
Дієта також дозволяє вживати 31 г цукру і до 50 г олії, наприклад, оливкової.
Читайте: Міф: жири — головні вороги нашого тіла
Як повідомляв OBOZREVATEL, американські медики і фахівці назвали третю за популярністю дієту на 2019 рік. Серед найбільш безпечних типів харчування вказана Флексітаріанська дієта ("Гнучка дієта"). Ця модель допомагає не тільки схуднути, але й поліпшити здоров'я, знизити рівень серцево-судинних захворювань, діабету, раку і в результаті жити довше.