''Заселяє весь організм і викликає рак'': дієтолог розвінчала страшилку про популярний продукт

75,4 т.
''Заселяє весь організм і викликає рак'': дієтолог розвінчала страшилку про популярний продукт

Дріжджовий хліб насправді зовсім не небезпечний, всупереч поширенню міфів з цього приводу.

Про це розповіла дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова у своєму Instagram. Вона підкреслила, що люди придумали "небезпечні термофільні дріжджі", які можуть як гриб заселяти весь організм, розмножуватися, і від цього ж нібито з'являються всі хвороби, включаючи рак.

Так, дієтолог наводить такі факти, які викривають міфи про шкідливість:

  • увесь хліб бездріжджовий, навіть термофільні дріжджі гинуть при температурі 60-80 градусів;

  • при цьому весь хліб дріжджовий, так як у заквасці обов'язково є цей інгредієнт;

  • дріжджі не є небезпечними, зворотному немає наукових підтверджень;

  • дріжджі в хлібі і гриби Candida, які викликають молочницю, це не одне і те ж;

  • дріжджі можуть бути корисні: наприклад, Saccharomyces boulardii (Ентерол) використовується при лікуванні гастриту.

Читайте: ''Колектив був у шоці!'' Відомий виробник хліба потрапив у гучний скандал

При цьому вона уточнила, що маркетологи завжди прагнуть зробити склад хліба максимально правильним, не включаючи зайві добавки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, що з настанням зимового періоду організм людини витрачає багато енергії на обігрів, тому їжа, щоб зігрітися, повинна бути більш калорійною.