''Заселяє весь організм і викликає рак'': дієтолог розвінчала страшилку про популярний продукт
Дріжджовий хліб насправді зовсім не небезпечний, всупереч поширенню міфів з цього приводу.
Про це розповіла дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова у своєму Instagram. Вона підкреслила, що люди придумали "небезпечні термофільні дріжджі", які можуть як гриб заселяти весь організм, розмножуватися, і від цього ж нібито з'являються всі хвороби, включаючи рак.
Так, дієтолог наводить такі факти, які викривають міфи про шкідливість:
увесь хліб бездріжджовий, навіть термофільні дріжджі гинуть при температурі 60-80 градусів;
при цьому весь хліб дріжджовий, так як у заквасці обов'язково є цей інгредієнт;
дріжджі не є небезпечними, зворотному немає наукових підтверджень;
дріжджі в хлібі і гриби Candida, які викликають молочницю, це не одне і те ж;
дріжджі можуть бути корисні: наприклад, Saccharomyces boulardii (Ентерол) використовується при лікуванні гастриту.
Читайте: ''Колектив був у шоці!'' Відомий виробник хліба потрапив у гучний скандал
При цьому вона уточнила, що маркетологи завжди прагнуть зробити склад хліба максимально правильним, не включаючи зайві добавки.
{"url":"https://www.instagram.com/p/BtfdU2LHHnA/","id":"BtfdU2LHHnA"}Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, що з настанням зимового періоду організм людини витрачає багато енергії на обігрів, тому їжа, щоб зігрітися, повинна бути більш калорійною.