Названо цілющу властивість меду
Щоденне вживання меду знижує розмір артеріальних бляшок на 30% і зменшує ризик розвитку атеросклерозу.
До такого висновку прийшли вчені з університету Вашингтона в ході експериментів з лабораторними мишами, передає AIF з посиланням на "Новини Здоров'я".
За даними дослідників, такий ефект можливий завдяки дії натурального цукру в складі меду.
"Відомий під назвою трегалоза, цей цукор здатний запобігати інфаркту, він активує білок, який змушує імунні клітини видаляти з артерій клейкі бляшки", – розповіли вчені.
Читайте: Цукор рятує від раку: учені зробили сенсаційне відкриття
Уточнюється, що скупчення бляшок в артеріях приводить до розвитку атеросклерозу – патологічному процесу, який пов'язаний зі зниженням еластичності судинної тканини. Ця хвороба може стати причиною виникнення артеріальної гіпертензії, інфакртов та інсультів.
Дослідники вивчали симптоми атеросклерозу у тварин. Так, у мишей, які отримували трегалозу, зменшився розмір бляшок. Але у гризунів, які не отримали ласощі, такого ефекту не відбулося.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше американські вчені прийшли до висновку, що регулярне вживання трьох порцій певних овочів підвищують шанс на довголіття.
Відео по темі