Шкодить фігурі: дієтологи назвали найнебезпечніший інгредієнт салату "Олів'є"

Вчені Сибірського державного медичного університету (СібГМУ) пропонують відмовитися від солоних огірків у традиційному новорічному салаті "Олів'є".
"Цей пункт може викликати у вас запитання: адже солоні огірки не такі вже калорійні. Дійсно, калорій у консервованих огірках не дуже багато. Але цей продукт містить у собі багато солі, що може викликати набряки. Крім того, мариновані огірочки, як будь-який інший пересолений і пряний продукт, пробуджує надмірний апетит. А в новорічну ніч це небажаний ефект", - йдеться в повідомленні, яке цитує Інтерфакс.
Крім того, пропонується використовувати в "Олів'є" не придбаний майонез, а зроблений своїми руками, оскільки "в його складі немає хімічних добавок".
Також вчені стверджують, що ковбаси, які продаються в магазинах, містять у собі величезну кількість шкідливих трансжирів.
"Більш того, в ковбасі значно більше жирів, ніж білків, що робить цей продукт шкідливим для фігури. А барвники, що містяться в ковбасних виробах, тим більше не можуть бути названі корисними речовинами", - наголошується в повідомленні.
Тому в інституті пропонують замінити ковбасу на натуральне відварне м'ясо - курячу грудку або індичку.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала рекомендації щодо того, як "вмикнути" на повну все захисні властивості організму.