Вчені назвали продукти, що знижують стрес
Знизити вплив стресу на організм може регулярне вживання продуктів з високим вмістом клітковини.
Такий висновок зробили вчені з Ірландського національного університету в Корку, йдеться в статті The Journal of Physiology. Дослідники прийшли до висновку про взаємозв'язок різних стресових розладів, в тому числі підвищеної тривожності, депресії і синдрому роздратованого кишечника, з бактеріями.
Читайте: Хронічний стрес: як надійно його подолати
У той же час хронічний стрес може привести до витончення стінок кишечника (частина їжі і бактерій просочується в кровоносну систему і викликає запалення).
Обернути процес допомогли багаті клітковиною продукти - овочі, бобові та зернові. Справа в тому, що клітковина стимулює вироблення в товстій кишці короткоцепочних жирних кислот (SCFA), які борються з бактеріями. Так вчені довели, що включення клітковини в раціон дійсно послаблює вплив стресу.
Як повідомлявOBOZREVATEL, раніше вчені знайшли несподівану користь в стресі .