Чому смажена їжа є такою шкідливою

Чому смажена їжа є такою шкідливою

Чому ми їмо смажене?

По-перше, це швидко готується, по-друге, це смачно.

Але, на жаль, не корисно, а точніше, шкідливо.

Будь-яка рум'яна скоринка - це КПГ або кінцеві продукти глікації, які руйнують білки організму, внаслідок чого ті втрачають свою силу.

Білки знаходяться всюди: в ДНК, мембранах клітин, ферментах, гормонах, імунних клітинах, транспортних білках, судинах, кришталику - всюди, де є життя.

Окрім КПГ внаслідок смаження утворюються токсичні продукти, зокрема, бензпірени, альдегіди та інші.

Видео дня

Тому смажені страви сприяють розвитку запалень, руйнують корисну мікрофлору кишечника, зношують печінку, послаблюють імунітет, сприяють мутаціям та прискореному старінню організму.

Читайте: Думаєте, цукор необхідний "для роботи мозку"?

Зрештою смажена їжа - дуже калорійна: 100 г олії - це понад 800 ккал!

Їх можна не отримати, якщо відварити продукт.

Для тих, хто готовий ризикувати здоров'ям, бо не може відмовитись від смаженого м'яса або пончиків, ось такі лайфхаки по смаженню.

Щоб зменшити негативний вплив смаженої їжі, є певні правила:

1. Смажите вкрай рідко.

2. На оливковій олії (це мононенасичений жир, витримує нагрівання), але не на соняшниковій (поліненасичений жир) і, тим більше, не на лляній (ще більш поліненасичиний жир, ніж соняшникова).

3. Часто перевертаєте і використовуєте не сильний вогонь, намагайтеся без утворення рум'яної шкірки.

5. Промокаєте надлишки жиру.

Найздоровішою термічною обробкою є відварювання.

Читайте: Їжа, що тамує голод і не підвищує апетит

На фото:

ЯК З ОДНОГО ПРОДУКТУ МОЖНА ПРИГОТУВАТИ РІЗНІ ПО КОРИСНОСТІ ТА КАЛОРІЙНОСТІ СТРАВИ.

Зліва.

Для сирника було використане біле очищене борошно та олія. Калорійність вдвічі більша.

Справа.

Для галушок (лінивих вареників/ньєк - назв багато) -- цільнозернове борошно і вода. Калорійність вдвічі менша.

Чому смажена їжа є такою шкідливою
Чому смажена їжа є такою шкідливою

Але ми знаємо, що харчування має бути збалансованим, тому не забуваємо про овочі та ягоди.

Овочі свіжі, тепличні, не варто їх боятися та мікрозелень -- додаткове джерело клітковини, вітамінів та біологічно активних речовин.

Замість сметани -- якісний натуральний йогурт нормальної жирності, це зменшує калорійність та додає нам корисних лакто- та біфідобактерій для кращого травлення та імунітету.

Ну, і рух.

Нехай він буде різний і його буде багато!

Любіть життя, а воно любитиме Вас!

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства