Названі продукти, які збільшують ризик серцевого нападу
Продукти, які ми щодня вживаємо, впливають на рівень холестерину і цукру, показники артеріального тиску, а значить грають не останню роль у стані здоров'я серцево-судинної системи.
Британські вчені в результаті досліджень визначили три найбільш небезпечних продукти, які можуть збільшувати ризик серцевого нападу, передає Еxpress. З'ясувалося, що більшість з нас вживають хоча б один з них кожен день.
Читайте: Удар в серце: популярні здорові продукти визнали небезпечним
Отже, в першу чергу необхідно викреслити з меню м'ясні напівфабрикати. Зокрема, бекон, шинку, ковбасу, салямі, копчену курку і т.д. Замість них намагайтеся вживати тушковані, варені або приготовані на пару продукти.
Також намагайтеся звести до мінімуму вживання хліба і снеків (наприклад, пластівці для сніданку і т.д.). Ці продукти провокують викид великої кількості цукру в кров, а тому б'ють і по серцево-судинній системі.
Читайте: Як молоко допомагає з серцем: висновок вчених
Солодка газована вода - наступний претендент на викреслення з раціону. У ній міститься дуже багато цукру, який, знову ж таки, негативно впливає на роботу серця.
Раніше "МедОбоз" розповідав, які продукти допомагають зберегти здоров'я серця.