У соках угледіли смертельну загрозу

10,7 т.
У соках угледіли смертельну загрозу

У магазинних соках і солодких напоях (в тому числі і негазованих) вчені виявили смертельну загрозу для здоров'я.

Як показало нове дослідження американських вчених, напої з додаванням цукру негативно позначаються на роботі серця і можуть стати причиною розвитку смертельних захворювань, пише HealthLine . Йдеться про пакетовані соки, фруктові напої, всіляку газовану воду, холодні чаї і т.д.

Читайте: Обстеження серця: як часто потрібно ходити на профогляди до кардіолога

Вчені протягом 6 років спостерігали за дієтами і станом здоров'я 17930 чоловік у віці старше 45 років.

Відео дня

Результати показали, що у дорослих, що споживали близько 700 мл солодких напоїв щодня, ризики розвитку ішемічної хвороби серця були вдвічі вище, ніж у тих, хто пив у середньому 30 мл в день.

Разом з тим вчені не знайшли подібного зв'язку між вживанням солодких продуктів, таких як цукерки, десерти та ін.

Читайте: Доведено: рукостискання допоможе діагностувати хвороби серця

Така різниця пов'язана з тим, що організм переробляє солодку їжу краще і швидше, ніж напої. Тому другі особливо провокують сплеск інсуліну в крові і призводять до збоїв в організмі.

І шкода посилюється, якщо в напої додано занадто багато цукру.

Варто відзначити, що йдеться про натуральні фруктові напої - фреш, смузі, морс і т.д.

Раніше "МедОбоз" розповідав про продукти, які допомагають зберегти здоров'я серця.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки