У соках угледіли смертельну загрозу
У магазинних соках і солодких напоях (в тому числі і негазованих) вчені виявили смертельну загрозу для здоров'я.
Як показало нове дослідження американських вчених, напої з додаванням цукру негативно позначаються на роботі серця і можуть стати причиною розвитку смертельних захворювань, пише HealthLine . Йдеться про пакетовані соки, фруктові напої, всіляку газовану воду, холодні чаї і т.д.
Читайте: Обстеження серця: як часто потрібно ходити на профогляди до кардіолога
Вчені протягом 6 років спостерігали за дієтами і станом здоров'я 17930 чоловік у віці старше 45 років.
Результати показали, що у дорослих, що споживали близько 700 мл солодких напоїв щодня, ризики розвитку ішемічної хвороби серця були вдвічі вище, ніж у тих, хто пив у середньому 30 мл в день.
Разом з тим вчені не знайшли подібного зв'язку між вживанням солодких продуктів, таких як цукерки, десерти та ін.
Читайте: Доведено: рукостискання допоможе діагностувати хвороби серця
Така різниця пов'язана з тим, що організм переробляє солодку їжу краще і швидше, ніж напої. Тому другі особливо провокують сплеск інсуліну в крові і призводять до збоїв в організмі.
І шкода посилюється, якщо в напої додано занадто багато цукру.
Варто відзначити, що йдеться про натуральні фруктові напої - фреш, смузі, морс і т.д.
Раніше "МедОбоз" розповідав про продукти, які допомагають зберегти здоров'я серця.