Свиняча чума в Києві: чи варто їсти м'ясо

Свиняча чума в Києві: чи варто їсти м'ясо

За інформацією Державної ветеринарної фітослужби України, 28 липня в Київській області на агрокомбінаті "Калита" була виявлена ??підвищена смертність поросят. У результаті дослідження медики встановили діагноз тварин - африканська чума свиней.

Багато жителів Києва стурбовані, чи безпечне свиняче м'ясо і чи можна його вживати.

Проте лікарі заспокоюють населення. Африканська свиняча чума (хвороба Монтгомері) відноситься до контагіозним вірусних захворювань домашніх і диких свиней. І м'ясо інфікованої свинини безпечно для людини.

Читайте: Як не отруїтися м'ясом у спеку: 5 важливих правил

Дане захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти, а також кліщами і механічно.

Відео дня

Фахівці припускають, що африканська чума свиней прийшла на комбінат з Чернігівської області, де раніше фіксувалися дрібні спалахи епідемії. Вперше вірус був зафіксований в 2007 році в Грузії. Пізніше вірус перейшов в Росію, Білорусь, країни Балтики, Польщу і зараз він в Україні.

Його доставили до нас дикі кабани і за останні два роки були зареєстровані вже 32 спалаху відразу в декількох областях: Чернігівській, Рівненській, Сумській та Житомирській.

Однак спалах, що відбувся в селищі Калита Київської області вважається наймасштабнішим. І хоча, за словами експертів, загрози здоров'ю людини вірус не несе, він призводить до 100% смертності поросят - вакцини від нього не існує і більш 60000 свиней в Калиті підлягають тотальному знищенню. А це означає, що всі свині в 10 найближчих селах Калити будуть у людей конфісковані і спалені. Але багато хто, не чекаючи інстанцій, самі починають забивати своїх свиней і вживати їх м'ясо.

Читайте: Забудьте про картоплю з м'ясом: несуміснісні продукти в організмі перетворюються на отруту

Варто зробити висновок, що через знищення свиней, в Україну почне надходити заморожене м'ясо не дуже високої якості, яке люди будуть змушені купувати.

Нагадаємо, раніше "Обозреватель" писав про користь і шкоду різних видів м'яса.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки